Stevana Filipovića 2a, 11250 Železnik
Tel.: 064 562 76 46
E-mail: milos985@gmail.com


Pretraga guma

Tigar

Sava

Kleber

BFGoodrich

Michelin

Good Year

Nokian

Dunlop

Hankook

Debica

Cordiant

Orium

Nordman

Rikken

Usluge

MONTAŽA GUMA

U našem servisu, pored standardnih auto guma, možete montirati i "ojačane" RFT (RunOnFlat) i RSC gume, kao i gume za kombi vozila i kamionske gume.

BALANSIRANJE

Balansiranje točka je uravnoteženje mase točkova, koje se postiže korišćenjem tzv. tegova. Preporuka je da se nakon montaže guma uradi i balansiranje, kako ne bi došlo do podrhtavanja volana ili celog vozila. Vršimo balansiranje i tzv. "zatvorenih" felni karakteristične za Pežo i Citroen vozila

PUMPANJE GUMA AZOTOM

Pumpanjem guma azotom postižete:

Leti pri vožnji se postižu veće radne temperature gume, što se eliminiše ukoliko se izvrši pumpanje azotom, a ne standardnim vazduhom. Na taj način se:

Azot je poznat i po tome što slabije oksidira, čime se sprečava korozija žičane strukture gume sa unutrašnje strane, čeličnih felni i ventila.

ISPRAVLJANJE FELNI

Oštećena felna pre svega nije u balansu, opasna je za vožnju jer može pući pri sledećem većem opterećenju oštećenog mesta . Osim toga usled oštećene felne često možemo osetiti vibracije i trešenje upravljača i celog vozila u vožnji , što može izazvati štetu na ogibljenju vozila. Oštećene felne treba poravnati -ispraviti i ponovo balansirati.
U našem servisu možete ispraviti sve tipove vaših felni, kako aluminijumskih, tako i čeličnih.

PODEŠAVANJE GEOMETRIJE VOZILA - REGLAŽA TRAPA I ZAMENA DELOVA VEŠANJA

Centriranje trapa se sastoji od podešavanja uglova točkova tako da su oni normalni na podlogu (horizontalu) i međusobno paralelni. Svrha ovog podešavanja je bolje držanje pravca automobila na ravnom putu i povećanje trajnosti gume. Neravnomerno trošenje prednjih i zadnjih guma, kao i zanošenje vozila u jednu stranu u toku vožnje, mogu ukazati na nepravilno geometriju trapa. U auto servisu "Proka", moguće je izvršiti centritranje prednjeg i zadnjeg trapa, zavisno od karakteristika vozila. Vršimo i centriranje trapa na kombi vozilima.

HOTEL GUMA

Podrazumeva skladištenje guma po svim standardima. Skladišta u kojima se gume skladište su bez jake svetlosti i sadrže specijalne regale za čuvanje.
Ovom uslugom se eliminiše problem skladištenja guma van sezone.

TPMS VENTILI I SENZORI

TPMS je sistem koji prati pritisak u pneumaticima i upozorava vozača ukoliko dođe do promene pritiska putem displeja na instrument tabli.
Sastoji se od centralnog prijemnika podataka i bežičnog modula na na svakom točku. Moduli mere trenutni pritisak u pneumatiku i temperaturu vazduha unutar pneumatika.

Kod nas je moguće:

Motorna ulja

ELF

Valvoline

Total

Castrol

Selenia

Mobil

GM

Lassa

Matador

Continental

Vredestein

Starmaxx

Kelly

Uniroyal

General tire

Sportiva