Stevana Filipovića 2a, 11250 Železnik
Tel.: 064 562 76 46
E-mail: milos985@gmail.com


Pretraga guma

Tigar

Sava

Kleber

BFGoodrich

Michelin

Good Year

Nokian

Dunlop

Hankook

Debica

Cordiant

Orium

Nordman

Rikken

Usluge

MONTAŽA GUMA

U našem servisu, pored standardnih auto guma, možete montirati i "ojačane" RFT (RunOnFlat) i RSC gume, kao i gume za kombi vozila i kamionske gume.

BALANSIRANJE

Balansiranje točka je uravnoteženje mase točkova, koje se postiže korišćenjem tzv. tegova. Preporuka je da se nakon montaže guma uradi i balansiranje, kako ne bi došlo do podrhtavanja volana ili celog vozila. Vršimo balansiranje i tzv. "zatvorenih" felni karakteristične za Pežo i Citroen vozila

PUMPANJE GUMA AZOTOM

Pumpanjem guma azotom postižete:

Leti pri vožnji se postižu veće radne temperature gume, što se eliminiše ukoliko se izvrši pumpanje azotom, a ne standardnim vazduhom. Na taj način se:

Azot je poznat i po tome što slabije oksidira, čime se sprečava korozija žičane strukture gume sa unutrašnje strane, čeličnih felni i ventila.

ISPRAVLJANJE FELNI

Oštećena felna pre svega nije u balansu, opasna je za vožnju jer može pući pri sledećem većem opterećenju oštećenog mesta . Osim toga usled oštećene felne često možemo osetiti vibracije i trešenje upravljača i celog vozila u vožnji , što može izazvati štetu na ogibljenju vozila. Oštećene felne treba poravnati -ispraviti i ponovo balansirati.
U našem servisu možete ispraviti sve tipove vaših felni, kako aluminijumskih, tako i čeličnih.

PODEŠAVANJE GEOMETRIJE VOZILA - REGLAŽA TRAPA I ZAMENA DELOVA VEŠANJA

Centriranje trapa se sastoji od podešavanja uglova točkova tako da su oni normalni na podlogu (horizontalu) i međusobno paralelni. Svrha ovog podešavanja je bolje držanje pravca automobila na ravnom putu i povećanje trajnosti gume. Neravnomerno trošenje prednjih i zadnjih guma, kao i zanošenje vozila u jednu stranu u toku vožnje, mogu ukazati na nepravilno geometriju trapa. U auto servisu "Proka", moguće je izvršiti centritranje prednjeg i zadnjeg trapa, zavisno od karakteristika vozila. Vršimo i centriranje trapa na kombi vozilima.

HOTEL GUMA

Podrazumeva skladištenje guma po svim standardima. Skladišta u kojima se gume skladište su bez jake svetlosti i sadrže specijalne regale za čuvanje.
Ovom uslugom se eliminiše problem skladištenja guma van sezone.

Motorna ulja

ELF

Valvoline

Total

Castrol

Selenia

Mobil

GM

Lassa

Matador

Continental

Vredestein

Starmaxx

Kelly

Uniroyal

General tire

Sportiva